top of page

Gedurende mijn gehele schooltijd was zingen mijn grote passie. Ik voelde maar één manier om mij te uiten: door het uit te zingen, het liefste improviseerde ik, door in het moment m’n hart open te zetten om vandaar uiting te geven aan wat binnen in mij leefde. Want woorden gaven niet genoeg weer wat ik van binnenuit voelde. De keuze voor een conservatoriumstudie, Zang en meerdere opleidingen die met de Stem te maken hebben, was voor mij dan ook vanzelfsprekend.

Hierin kon ik mij lange tijd vinden, als uitvoerend zangeres, zangdocente met een grote lespraktijk, als docent in Jeugdtheaters en bij vele workshops in zang-, stem- en bewegingsexpressie. Een superfijne tijd! Door mensen te ontmoeten en hun eigenheid te ontdekken ontstond er een prachtige voedingsbron om mijn creativiteit vanuit die verbinding te laten stromen. 

Ik merkte dat ik mijn aandacht vooral ging vestigen op leerlingen en cliënten, die zich in het zingen en spreken geremd voelden. Door er samen naar te kijken ontdekten we waar dat in essentie vandaan kwam. Deze individuele aanpak bleek voor mij dan ook van essentieel belang, met als basis mijn luisteren en meebewegen als belangrijkste grondhouding. Zo ontstonden er ontelbare effectieve oefeningen die ik tot op de dag van vandaag door ontwikkel.

Een ongelofelijk leerzame en intensieve periode waarin ik de basis heb gelegd voor de gids die ik nu ben voor mensen die dreigen vast te lopen! 

Het hart als vertrekpunt 

 

Jaren geleden merkte ik dat de vaak door angst gedreven buitenwereld steeds minder resoneerde met mijn binnenwereld, dat het nodige vertrouwen ontbrak. Ook ik heb in mijn ontwikkeling ervaren hoe angst mijn stem blokkeerde. En wat is er erger voor een zangeres dan dat je het gevoel hebt dat je stem je in de steek laat? Waar kwam dit vandaan en wat moest ik ermee? In mijn zoektocht naar antwoorden op deze vragen en overpeinzingen kwam ik tot de conclusie dat er geen andere mogelijkheid was dan de weg naar binnen te gaan.

 

Het werd een avontuurlijke reis, met dieptepunten en hoogtepunten. Het leerde mij mijn schaduwkanten kennen en te zien wat mij allemaal in de weg stond.

Ik zocht naar praktische tools om nog dichter bij mezelf te komen en volgde een tweejarige opleiding ‘Sofrologie’ in Antwerpen, een methode die je mentaal en fysiek in harmonie brengt. 

 

De behoefte om me te bevrijden van oeroude patronen en belemmerende gedachtes leidde me naar de opleiding ‘Eye-Openers Therapy.’ Ik leerde alle verschillende trauma’s onderkennen, ook die diepgeworteld in mijzelf zaten, om ze vervolgens onder ogen te zien en los te kunnen laten. Het is mijn zielsmissie geworden om mijn leerlingen en cliënten de diepe verbinding met zichzelf te laten voelen en dit als vertrekpunt te nemen. Vervolgens laat ik hen daar met hun stem, door te zingen of spreken, uiting aan geven.

Over mij 

 

Ik ben Marjolijn Peper, geboren in 1962 te Den Haag,  als jongste van het gezin,
m
et een huisarts als een vader en een klassiek zangeres als moeder. 

Al 24 jaar woon ik samen met mijn partner Henk (en sinds 2013 getrouwd).
We hebben in totaal 5 kinderen en 9 kleinkinderen. 

Mensen typeren mij als kleurrijk, sprankelend, oprecht, nieuwsgierig en zeer actief. 

bottom of page